Zeilendeschips.nl je prestao. Ovim putem zahvaljujemo svim gostima jedrenja na ukazanom povjerenju!

Za pitanja o postojećim rezervacijama jesmo li još dostupni putem e-pošte (info@zeilendeschepen.nl) i telefon (0517 20 10 23)

0031 (0) 517 20 10 23

Nažalost, više ne možete rezervirati ovo jedrenje. pogled alternativni godišnji odmor ili nazovite (0517) 20 10 23.

Oversteek Medemblik – Inverness

Subota 22 travanj 2023 12: 00 t / m Ponedjeljak 01 svibanj 2023 10: 00

Zeilreis groepsreis Schotland

Prachtige oversteek naar Schotland

Een schitterende zeilreis in het voorjaar. De reis brengt je via de Engelse en Schotse Oostkust van Medemblik naar Inverness. De totale reis is circa 550 mijl waarin er uiteraard zoveel mogelijk gezeild gaat worden. Tijdens de reis wordt er ook ’s nachts gezeild en draai je volledig mee als bemanningslid in een wachtsysteem, bijgestaan door de vaste crew. Een avontuurlijke spannende zeilreis waarin je actief bent met de zeilhandelingen, sturen, uitkijk houden en navigatie. Eenmaal aangekomen bij de Oostkust van Engeland worden er mooie plaatsen bezocht zoals Whitby en Lindesfarne.

Putničke informacije 

Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Weer en wind zijn van zeer grote invloed in dit vaargebied. Afhankelijk van weer en wind kan het reisplan worden aangepast, maar de bedoeling is om altijd zoveel mogelijk zeilen en zo veel mogelijk verschillende aspecten van dit gebied ontdekken.

1. dan 
Op zaterdag 22 april 12.00 uur komt iedereen aan boord. Deze middag staat in het teken van kennismaken, uitleg over de veiligheid aan boord en alles wat je moet weten over het schip. Ook wordt je geïnformeerd over de komende reis. In de namiddag of de volgende ochtend vertrekt het schip richting de Noordzee.

Dag 2 en 3 
Oversteek Noordzee. Een etappe met veel zeilmijlen en een nacht op zee. Er wordt gevaren richting het Engelse kustplaatsje Whitby waar het schip in de loop van dag 3 arriveert. Whitby is een havenplaats met een heel eerbiedwaardige geschiedenis die helemaal teruggaat tot aan de Middeleeuwen. De haven vormt het hart van de stad en hier vandaan kun je hele mooie wandelingen maken.    

4. dan
Rustdag in Whitby en alle tijd om deze oude stad te bezichtigen, bijvoorbeeld Whitby Abbey of het museum van James Cook. Vanaf het hooggelegen Whitby Abbey heb je een prachtig uitzicht op het stadje.   

Dag 5 en 6
Een reis van 85 mijl naar Lindesfarne, Holy Island, waar het schip in de loop van dag aankomt in de baai met een indrukwekkend grote zeehonden populatie. Je kunt hier met de dinghy van boord om het eiland bezoeken. Er zijn resten van een oud klooster uit 635, Lindisfarne Priory, en op een steile klif staat een het kasteel Lindesfarne castle uit de 16e eeuw. In het prachtige beschutte slenkengebied wordt geankerd en de nacht doorgebracht.   

Dag 7 en 8 
Het anker gaat omhoog voor een reis van nog 175 mijl tot Inverness. Hier kom je in de loop van dag 8 aan. 

9. dan 
Inverness, hier is genoeg tijd om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Bijvoorbeeld een whisky proeven in een distilleerderij of naar het Inverness Castle en het Culloden Battlefield. De laatste avond aan boord wordt traditiegetrouw afgesloten met een echt captain’s diner en met een bezoek aan de pub Hootananny, ook wel de leukste pub van de stad genoemd. 

10. dan 
Rond 10.00 uur, na het ontbijt, neemt iedereen afscheid van elkaar.

Cijena

  • Op basis van gedeelde hut € 1350, - po osobi
  • Doplata za jednokratnu kabinu 472,- 
     

dodatne informacije

  • De crew bestaat uit 3 of 4 personen 
  • Voor iedereen vanaf 16 jaar tot ca. 70 jaar. Ouder dan 70 jaar? Neem dan eerst contact op met ons.
  • Je beschikt over een goede conditie en mobiliteit
  • Enige zeilervaring gewenst 
  • Nachtzeilen vind je geen probleem 

Cijena uključuje

  • Popluni, posteljina i ručnici
  • Svi obroci, grickalice i topli napici
  • Korištenje ekološki prihvatljivog gela za tuširanje + šampona za kosu
  • Korištenje MUSTO BR1 jedriličarskog odijela (hlače + jakna) Veličina S do XXL
  • Žuljevi za spašavanje
  • Svi troškovi broda, čišćenja, rezervacije, STO jamstveni fond, PDV

Cijena ne uključuje

  • Dolazak i odlazak na brod.
  • Osobni troškovi
  • Bezalkoholna i alkoholna pića na brodu
  • Sve dodatne ulaznice
  • Putno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza

Alergije na hranu i prehrambeni zahtjevi
Ako imate prehrambene zahtjeve ili alergije, najbolje je o tome razgovarati prije rezervacije. Često to nije problem, ali ponekad se od gostiju očekuje određena suradnja ako je potrebno kupiti posebne proizvode, koje će onda morati preuzeti sami gosti.

Plovite sa Steadyjem

Više o Steadyju