Zeilendeschips.nl je prestao. Ovim putem zahvaljujemo svim gostima jedrenja na ukazanom povjerenju!

Za pitanja o postojećim rezervacijama jesmo li još dostupni putem e-pošte (info@zeilendeschepen.nl) i telefon (0517 20 10 23)

Nažalost, više ne možete rezervirati ovo jedrenje. pogled alternativni godišnji odmor ili nazovite (0517) 20 10 23.

Inverness – Oban door Caledonian Canal

Srijeda 03 svibanj 2023 12: 00 t / m Utorak 09 svibanj 2023 10: 00

S istoka na zapad preko Kaledonskog kanala

Een trektocht door de Highlands van Schotland, ontdek het afgelegen Loch a’Choire en bezoek het prachtige eiland Kerrera, hét paradijs voor wandelaars.

Dit wordt een week vol verrassingen en bijzondere bestemmingen. De eerste helft van deze reis vaart het schip van Oost naar West door het Caledonian Canal. Hier zie je de Highlands op haar allermooist! Het schip gaat zeilend over Loch Ness en als gast kun je de crew een handje helpen in de sluizen met aanmeren. Terwijl je door het kanaal vaart kun je heerlijk relaxen en genieten van het prachtige landschap die als een film aan je voorbijtrekt. Hou je van wandelen? Dan kun je een gedeelte van de Great Glen Way ook te voet afleggen. Aan boord ligt de wandelgids met alle informatie over de etappes.

In de tweede helft van de reis zeil je naar Oban en overnacht je op schitterende ankerplekken.

Program putovanja

Onderstaand programma is een leidraad en kan worden aangepast wegens weersomstandigheden, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

1. dan Inverness
Je wordt van harte welkom geheten aan boord in Inverness. Steady heeft een ligplaats op het Caledonian Canal in Muirtown Marina. Hier komt iedereen 12.00 uur aan boord. Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar je in de avond kunt genieten van de traditionele Schotse muziek. Deze stad is zeker de moeite waard om te bekijken voor je aan de reis gaat beginnen. Bezoek het kasteel van Inverness en de St. Andrew kathedraal en loop daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden.

2. dan
Vandaag begint de route over Loch Ness tot Fort Augustus. Dit gezellige dorpje met leuke pubs wordt zomers overspoeld met toeristen die natuurlijk allemaal op zoek gaan naar het monster van Loch Ness.

3. dan
Een lange vaardag staat voor de boeg met veel sluizen, dit is het mooiste deel van de route. Het schip is de hele dag onderweg en eindigt in Gairlochy.

4. dan
De laatste dag varen op het Caledonian Canal. Je krijgt zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot- Brittannië. Aan het einde van dag ligt het schip bij de Neptune’s staircase, een indrukwekkende sluizentrap waarin de Steady maar liefst 19 meter naar beneden wordt gebracht.

5. dan
Tijd om de zeilen te hijsen! Je verlaat het kanaal en het schip gaat overnachten achter eigen anker in Loch a’Choir, gelegen in Loch Linnhe. Je zal genieten van de groene omgeving. De omringende heuvels in dit Loch nodigen je uit om even flink de benen te strekken!

6. dan
De  laatste dag zet de kapitein koers naar Kerrera. In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Auto’s zijn verboden op het eiland, behalve voor de lokale bevolking waardoor het een paradijs voor wandelaars is. Voor een wandeling over het eiland is in de namiddag ruimschoots de gelegenheid. S ‘avonds genieten we van het Captains diner met elkaar.

7. dan
Na een uitgebreid ontbijt vaart de Steady het laatste stuk naar de jachthaven van Oban. Na een afwisselende trektocht neemt iedereen om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Deze reisbeschrijving is bedoeld om een indruk te geven hoe een reis eruit zou kunnen zien. Weer en wind zijn van zeer grote invloed in dit vaargebied. Hierdoor kan het reisplan worden aangepast, maar de bemanning wil altijd zoveel mogelijk zeilen en zo veel mogelijk verschillende aspecten van dit gebied ontdekken.

dodatne informacije

  • Voor deelnemers ouder dan 16 jaar
  • Dit is een ontspannen vakantie
  • Er is voldoende gelegenheid voor wandelen
  • Iskustvo plovidbe nije potrebno
  • Posada je nizozemska i govori engleski i njemački

Cijena

Iznos putovanja temelji se na boravku u zajedničkoj kabini za 2 osobe (m/ž odvojeno) s vlastitim tušem i WC-om.

  • Bed in gedeelde hut € 1350,- per persoon - nu 10% korting!
  • Doplata za jednokratnu kabinu 472,-
  • Deze reis kan als een mooie verlenging geboekt worden van de reis Medemblik – Inverness. Je krijgt dan 10% korting op beide reizen.

 

Cijena uključuje

  • Popluni, posteljina i ručnici
  • Svi obroci, grickalice i topli napici
  • Korištenje ekološki prihvatljivog gela za tuširanje + šampona za kosu
  • Korištenje MUSTO BR1 jedriličarskog odijela (hlače + jakna) Veličina S do XXL
  • Žuljevi za spašavanje
  • Svi troškovi broda, čišćenja, rezervacije, STO jamstveni fond

Cijena ne uključuje

  • Dolazak i odlazak na brod
  • Osobni troškovi
  • Bezalkoholna i alkoholna pića na brodu
  • Sve dodatne ulaznice
  • Putno osiguranje i/ili osiguranje od otkaza

Alergije na hranu i prehrambeni zahtjevi
Ako imate prehrambene zahtjeve ili alergije, najbolje je o tome razgovarati prije rezervacije. Često to nije problem, ali ponekad se od gostiju očekuje određena suradnja ako je potrebno kupiti posebne proizvode, koje će onda morati preuzeti sami gosti.

Plovite sa Steadyjem

Više o Steadyju